De MiniAnne reanimatie- en reanimatie/AED-programma's begeleiden de gebruiker tijdens een "oefen-terwijl-je-kijkt"-format met  behulp van een 30 minuten durende instructievideo, een persoonlijke, opblaasbare, oefenpop met geïntegreerde volwassen/kind compressieklikker en in sommige gevallen een gesimuleerde AED-trainer.

Achtergrond

Wereldwijd krijgen meer dan 1 miljoen mensen per jaar een acute hartstilstand, 70% hiervan vindt thuis plaats. Als men onmiddellijk begint met reanimeren kan de kans op overleven verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Dit is de reden waarom wijdverspreide reanimatietraining nodig is. Met Mini-Anne hopen we de kans te verhogen dat een omstander de reanimatie zal starten in afwachting van professionele hulpverlening. Vaak is er  een familielid of  vriend  van het slachtoffer  bij de gebeurtenis aanwezig is,  jammer genoeg zijn het juist diegenen die zelden een  reanimatiecursus gevolgd hebben.

 Waarom MiniAnne ?

  • MiniAnne heeft aangetoond net zo effectief te zijn om basisreanimatievaardigheden aan te leren als een traditionele BLS-cursus.
  • MiniAnne kan een trainingsmogelijkheid zijn voor diegenen die niet hebben deelgenomen aan een traditionele cursus, of worden gezien als mogelijke getuigen van een acute hartstilstand.
  • Meer effectieve trainingen, want iedereen heeft zijn eigen oefenpop.
  • Thuis te gebruiken als "self directed training kit", als onderdeel van een grotere groep of op een grootschalig trainingsevenement.
  • Na afloop van de training kan de kit meegenomen worden naar huis om daar familie en vrienden te training.