Advanced Life Support (ALS)

 

Advanced Life Support (ALS) is de laatste stap in de Chain of Survival (overlevingsketen) en het begin van het herstel van de patiënt. Het doel van ALS is het stabiliseren van de het slachtoffer terwijl de behandeling wordt voortgezet. Hulpverleners kunnen de onderliggende oorzaak van de toestand van een slachtoffer achterhalen en behandelen, waardoor regressie wordt vermeden.

Buiten de geavanceerde skills omvat ALS één van de meest essentiële vaardigheden die een zorgverlener ooit kan leren: kritisch denken! Om het probleem beter te begrijpen en om de juiste beslissingen te maken in de strijd om leven of dood. Wat te doen, wat niet te doen en wanneer!

Laeral steunt de ALS-schakel van de Chain of Survival (overlevingsketen) met onderandere Task- of Skillstrainers om elke afzonderlijke vaardigheid zoals bijvoorbeeld ritmeherkenning of het inbrengen van een infuus te trainen. Maar ook met patiëntsimulatoren die bijvoorbeeld een volledig hartstilstand kunnenn nabootsen en training in kritisch denken.