Meteen naar de inhoud
Open navigatie

High Emotion Simulation

Een alternatieve aanpak om de neonatale zorg te verbeteren

quote-icoon.png
"Als je dingen leert onder de meest realistische en levensechte omstandigheden, kun je je het geleerde beter herinneren op het moment dat je met de werkelijke situatie wordt geconfronteerd."

 

Aldus de visie van Jens Schwindt, CEO van SIMCharacters.

Maar hij is ook neonatoloog. In deze dubbele hoedanigheid heeft hij zijn organisatie geleid tijdens een meer dan tien jaar durend traject dat was gericht op training en patiëntveiligheid. Een streven waarvoor hij de hele wereld heeft rondgereisd om duizenden gelijkgestemde mensen te ontmoeten. Bij elke ontmoeting kwam steeds dezelfde vraag naar boven: Wat zijn de belangrijkste factoren die nodig zijn voor een optimale trainingsomgeving waarin zorgprofessionals zich kunnen ontwikkelen?

Kortom, het is een herkalibratie van de simulatiemethodologie. Niet wát er wordt getraind, maar wat is de beste aanpak en mindset om te trainen? Het is een streven om een connectie te creëren met het materiaal. Een connectie die verder gaat dan het ontwikkelen van competenties en vaardigheden en die oprechte emotionele reacties bij deelnemers oproept, waardoor de betrokkenheid, het inlevingsvermogen en het aanpassingsvermogen toenemen.

Een focus die hij ‘High Emotion Simulation’ noemt.

"Hoe dieper we in het scenario duiken en nadenken over de werkelijke situatie, hoe beter we studenten kunnen voorbereiden om klaar te staan, om echte levens te redden."

 

Jarenlang leidde Jens trainingen en voerde hij simulaties uit met allerlei verschillende technologieën en onderwijsmethoden. Bij elke gelegenheid voelde hij zich genoodzaakt om de grenzen van de oefeningen te verleggen, vooral op het gebied van menselijkheid. Een anatomisch juist gesimuleerde luchtweg intuberen is één ding, maar het is iets heel anders om een echt kind in ademnood en onder hoge emotionele stress te intuberen.

Hij zocht naar een aanpak die verder ging dan alleen visuele nauwkeurigheid. Er levensecht uit zien en levensecht functioneren was niet meer genoeg. De simulatie moest ook de fijne kneepjes van de menselijke emotie nabootsen om hetzelfde teweeg te brengen bij de deelnemers.

Jens bleef zich afvragen: hoe kunnen we een zo realistisch mogelijke trainingsomgeving voor neonatale zorg creëren? In alle medische disciplines, vooral op het gebied van neonatologie, moet het personeel optimaal voorbereid zijn op de zorg voor patiënten die het kwetsbaarst zijn. En natuurlijk is oefenen met echte baby's uitgesloten.

De oplossing zou moeten worden ontwikkeld. Jens had eerder samengewerkt met vliegtuigpiloten en opgemerkte hoe enthousiast ze waren over de realistische ervaring van vluchtsimulators, die net zo aanvoelden als een echt vliegtuig. Dit werd de standaard voor wat hij wilde bereiken in zijn simulatietraining.

Verder overleg vormde de basis. Hij sprak met medische experts, ontwerpers van speciale effecten, biomedische ingenieurs en hardware- en softwareontwerpers. (Jens herinnerde zich hoe bepaalde doorbraken vaak tot stand kwamen uit gesprekken met ingenieurs die op een unieke locatie waren gevestigd: "De slimste mensen in de meeste ziekenhuizen zitten in de kelder. Het zijn de ingenieurs die wachten tot artsen met ideeën komen die ze kunnen ontwikkelen").

Hij creëerde iets nieuws met levensechte externe en interne anatomie, huid die aanvoelde als menselijke huid en menselijk haar. Binnenin zou het beschikken over geavanceerde technologie om een breed scala aan medische procedures uit te voeren en prestaties vast te leggen.

En heel passend, aan het begin van deze reis, was de eerste creatie een premature baby genaamd Paul. Gewoon Paul. Een extra touch in het ontwerp.

 

quote-icoon.png
"We wilden niet alleen simulators maken, maar ook persoonlijkheden. Unieke karakters waar deelnemers en trainers een relatie mee opbouwen. Het is een emotionele band. Gebruikers behandelen onze simulator anders dan andere simulators omdat hij een individu is. Hij is Paul."

Moeder die baby verzorgt

 

 Paul krijgt binnenkort gezelschap van Emily en Emma. Nog een weloverwogen keuze.

Van binnen zijn Emily en Emma identiek. Het zijn allebei voldragen baby's. Maar aan de buitenkant is er een duidelijk verschil: Emily is wit, Emma is zwart. Het gaat niet alleen om de huidskleur, maar ook om de gelaatstrekken en het haartype.

Hoewel wereldwijd de trends voor kindersterfte gestaag verbeteren, zijn er nog steeds grote verschillen per ras, vooral in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. "Emily en Emma zijn verschillende individuen omdat we onbewuste vooroordelen willen uitdagen," legde Jens uit. "Als samenleving moeten we zeer reële problemen en uitdagingen waar verschillende gemeenschappen mee te maken hebben, herkennen en ondersteunen."

Hoewel het concept van simulatie en het creëren van een echt meeslepende ervaring niet nieuw is in de medische wereld, is de aanpak van SIMCharacters uniek. Door geavanceerde technologie te combineren met een ongelooflijk levensechte look en feel, verandert een simulatie in een vaardigheidsoefening voor alle zintuigen. Dankzij 'High Emotion' kunnen mensen meer empathie ontwikkelen, waardoor hun non-verbale communicatie authentieker wordt en de behandeling van patiënten verbetert.


SIMCharacters Paul

Verbeter de resultaten met meeslepende, grondige training op basis van een representatieve simulator voor premature baby's, die levensechte anatomie combineert met de allernieuwste technologie.

SIMCharacters Paul


Als u geïnteresseerd bent in het opnemen van High Emotion in uw simulatietraining, vul dan het onderstaande formulier in.

 

Meer informatie aanvragen

We verwerken uw persoonlijke gegevens met zorg en zoals beschreven in Laerdal's Privacy Policy.

We verwerken uw persoonlijke gegevens met zorg en zoals beschreven in Laerdal's Privacy Policy.