Meteen naar de inhoud
Open navigatie

Hoe leren op afstand organiseren en toch efficiënt zijn

Klantenverhaal

JKutzin Headshot.png

Info

Jared M. Kutzin, DNP, MS, MPH, RN, FSSH
Associate Professor, Emergency Medicine and Medical Education

De uitdaging: overstappen naar virtueel leren

Nadat de COVID-19-pandemie uitbrak, moesten velen snel de overstap maken van onderwijs in persoon naar virtueel leren. De eerste ad hoc opleidingen bestonden bijvoorbeeld uit PowerPoint-presentaties om te proberen de functionaliteit van ventilatoren uit te leggen. Het gebruik van statische beelden en screenshots om curves en volume uit te leggen was echter niet ideaal om te leren.

Medewerkers op de afdeling Spoedeisende hulp - van spoedeisendehulpartsen en studenten geneeskunde tot verpleegkundigen en doktersassistenten -  hadden behoefte aan een efficiënte opleiding op afstand.

Hoe konden we ervoor zorgen dat het onderwijs aan studenten op afstand net zo goed was als aan studenten die eerder persoonlijk hadden deelgenomen?

Jared M. Kutzin, Associate Professor

De oplossing: een interactieve leerervaring op afstand bieden

Het doel was een oplossing te vinden die leerlingen niet als passieve kijkers, maar als actieve deelnemers bij hun leerervaring betrekt.

Het TruMonitor-programma werd gebruikt om virtuele scenario's uit te voeren en de vitale functies die op het scherm verschenen, veranderden in realtime. Leerlingen konden communiceren met de persoon die de rol van de verpleegkundige speelt en zelf beslissen welke knoppen op de defibrillator moeten worden ingedrukt, voor een bijzonder leerrijke ervaring. Alle parameters konden op het scherm worden gevolgd en aangepast. 

Bestaande apparatuur optimaliseren

Door TruMonitor te integreren met low tech oefenpoppen kon een hoger niveau van getrouwheid worden bereikt. Dit gaf inzicht in simulaties zonder dat er extra apparatuur nodig was. Dankzij de draadloze functies konden instructeurs en studenten ook schermen delen.

Met de component voor leren op afstand kunnen instructeurs de monitor in realtime delen met studenten over de hele wereld. Wanneer een instructeur bijvoorbeeld een les geeft via Zoom, kan hij of zij de TruMonitor-app delen op het scherm en deze vanaf een tablet of een mobiele telefoon laten draaien, voor een eenvoudige en vlotte ervaring. Dit was ook handig voor het uitvoeren van in-situsimulaties.

“Met 2 iPads en de oefenpop kunnen we al aan de slag, en dat is een grote meerwaarde.”

TruMonitor + TruVent = Succes

Bij het uitvoeren van simulaties waarbij een patiënt een verlaagde zuurstofopname vertoont en moet worden beademd, werd TruMonitor geïntegreerd met de TruVent-software. Door deze combinatie te koppelen aan de mogelijkheid om op afstand te trainen kon de training met meerdere instructeurs en studenten tegelijk worden gebruikt.

“Ik denk dat de mogelijkheid om toepassingen zoals deze in te zetten voor veranderende noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid bijzonder waardevol is.”

 

Relevante producten