Meteen naar de inhoud
Open navigatie
MiniAnnePlus_hero.jpg MiniAnnePlus_hero.jpg

World Restart a Heart Day

16 oktober 2022

World Restart a Heart Day is een wereldwijd initiatief om het bewustzijn over het belang van reanimatie door omstanders te verbeteren en ook om het aantal omstanders met reanimatievaardigheden over de hele wereld te verhogen.

Initiatieven om de reanimatieopleiding in de gemeenschap uit te breiden en de kwaliteit van de geleverde reanimatie te verbeteren, zijn heel belangrijk om de overlevingskansen na een plotselinge hartstilstand te vergroten. Door wijdverspreide programma’s in te voeren voor reanimatietraining en door regelmatige, kwalitatieve trainingen aan te bieden waarbij de reanimatieprestaties systematisch worden gemeten om ze te verbeteren, kunnen we samen meer levens helpen redden .​

Succes is mogelijk​

 

Eén leven per keer

Wat kunt u doen? Opfrissen en opnieuw activeren​

 

1

Help bewustzijn creëren

Deel uw eigen verhaal over reanimatie of deel het verhaal van anderen. Veelgebruikte hashtags tijdens dit evenement zijn onder meer #WorldRestartaHeartDay #WRAHD

Als u een verhaal van een overlever hebt dat u wilt delen, vraagt ILCOR om de hashtag #CPRSavedMyLife te gebruiken om overlevingsverhalen te verzamelen.

Stop niet met alleen online bewustzijn. Herinner uw vrienden en familie eraan hoe belangrijk reanimatie door omstanders is.

2

Fris uw CPR-vaardigheden op

Onderzoek toont aan dat reanimatievaardigheden na verloop van tijd afnemen. Door een reanimatiecursus te volgen, kunt u uw vaardigheden aanscherpen en bent u beter voorbereid wanneer u mogelijk een leven kan redden.

Vergeet niet uw vrienden en familie te vragen om ook een reanimatiecursus te volgen!